whatsapp

Koelwagens

Bij van de Hurk bedrijfswagens hebben we voor iedere klus een bus, zo ook voor het gekoeld/bevroren vervoeren van je goederen. Maar waar moet je eigenlijk op letten wanneer je een koelwagen wil kopen? Wij delen onze kennis en leggen het uit.

Het begint bij wat  je wil vervoeren? Hoe koud moet het zijn? Wil je boodschappen vervoeren of een lekker koud biertje, dan heb heb je aan een koelwagen genoeg. Maar voor het vervoeren van diepgevroren producten eist de voedsel en warenautoriteit dat deze met een vrieswagen vervoert worden.  Daarvoor zijn bepaalde certificaten en gradaties in het leven geroepen.

DE VERSCHILLENDE STANDAARDEN

Veelal kunnen koelwagens gecertificeerd worden, zodat je er zeker van bent dat ze hun werk zullen doen. Een ATP certificaat is een garantie dat de koelwagen ook daadwerkelijk je producten op een correcte temperatuur preserveert. Hierbij zijn drie categorieën:

  • FRA: je hebt de keuze uit een temperatuur tussen de +12 en 0 graden Celsius bij een buitentemperatuur van gemiddeld 30 graden Celsius.
  • FRB: je hebt de keuze uit een temperatuur tussen de +12 en -10 graden Celsius bij een buitentemperatuur van gemiddeld 30 graden Celsius.
  • FRC: je hebt de keuze uit een temperatuur tussen de +12 en -20 graden Celsius bij een buitentempratuur van gemiddeld 30  graden Celsius.

DAG & NACHT STAND

Er zijn koelwagens die voorzien van een nacht stand. Dit betekent dat je de koelwagen middels een stekker ook kan laten koelen/vriezen wanneer je niet rijd. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld je auto in de nacht wil laden en de volgende ochtend vroeg wil vertrekken. Zo ga je goed gekoeld van start.

Meteen zien wat we hebben staan?

Geld lenen kost geld