whatsapp

Grijs kenteken: auto kopen of leasen?

Bent u een ondernemer die veel zakelijke kilometers maakt? Dan heeft u ongetwijfeld wel eens gehoord van het fiscale voordeel van een auto met grijs kenteken. Een personenauto met grijs kenteken ontvangt namelijk een bepaald belastingvoordeel. Als u voldoet aan de eisen, is het dus slim om een (tweedehands) bedrijfsauto met grijs kenteken te kopen of leasen. En daarvoor bent u bij Van den Hurk aan het juiste adres!

Geen voertuigen gevonden

Wanneer een grijs kenteken voor mijn auto?

Bedrijfsauto’s met een grijs kenteken ontvangen belastingvoordeel. Maar om een grijs kenteken te ontvangen, moet u als ondernemer aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent zzp’er of ondernemer en beschikt over een btw-nummer.
  • U bent de rechtspersoon van de auto en deze staat op uw naam.
  • Minimaal 10% van uw zakelijke kilometers worden gemaakt in deze auto.

Als u niet aan bovenstaande eisen voldoet, behoudt uw bestelauto een gewoon geel kenteken.

Ik heb een grijs kenteken op mijn auto. Betaal ik bpm?

Bpm betalen hoeft in principe niet met een grijs kenteken op uw auto. Wel betaalt u bijtelling. Er zijn een aantal situaties waarin u ook bpm betaalt. Als u een kleine of grote bestelauto ombouwt tot personenauto, komt het grijze kenteken te vervallen. Ook als u een bestelauto van minder dan 5 jaar oud verkoopt aan een particulier, betaalt u bpm. Als u stopt met uw onderneming, gaat u ook weer bpm betalen over uw voertuig(en).

 

Grijs kenteken: auto kopen?

Voldoet uw onderneming aan de eisen voor een grijs kenteken? En wilt u een (tweedehands) bedrijfsauto met grijs kenteken aanschaffen? Bij Van den Hurk vindt u elk soort auto voor een grijs kenteken. Wij verkopen allerlei soorten bedrijfswagens, voor iedere onderneming. U kunt bij ons zowel een tweedehands als een nieuwe bedrijfswagen kopen. Ook kunt u kiezen om de wagen te kopen of lease.

 

Bedrijfsauto met grijs kenteken: kopen of leasen?

Kopen of leasen? Dat is de vraag die veel ondernemers zichzelf stellen bij de zoektocht naar een bedrijfsauto. Gelukkig zijn vrijwel al onze bedrijfsauto’s beschikbaar om te kopen als te leasen. De keuze is dus aan u. Leasen is een ideale oplossing voor een kleine of startende onderneming. U kunt zo namelijk de kosten spreiden. U maakt niet in één keer een grote investering. En u heeft geen zorgen over de lastwaarde. Het grote voordeel van kopen is daarentegen dat de wagen volledig van u is. U kunt dus zelf invullen hoe u deze inzet. 

 

Occasion of nieuwe bedrijfsauto met grijs kenteken?

De volgende keuze waar u als ondernemer voor komt te staan, is: occasion of nieuw? Ook in dit geval zijn er voordelen aan beide opties. Als u nog niet zeker weet of u een bedrijfsauto met grijs kenteken wil aanschaffen, is een occasion een mooie optie. Ook als u de wagen maar tijdelijk nodig gaat hebben, is een tweedehands bedrijfsauto met grijs kenteken een goede optie. De voordelen van een nieuwe bedrijfsauto zijn dat u garantie heeft op de wagen en uit kunt gaan van de nieuwste technologieën. Welke optie past het beste bij u?

 

Koop nu uw grijs kenteken-auto!

Interesse in een van onze tweedehands of nieuwe bedrijfswagens? Kom deze dan in het echt bewonderen! Maak een afspraak in de showroom. Of kom zonder afspraak eens langs! Bent u al een tijd op zoek naar een bepaalde auto, maar hebben wij hem niet in ons aanbod? Dan kunt u een stock alert aanmaken. U krijgt hierna een bericht van ons wanneer we een occasion aanbieden die aan uw wensen voldoet. Wij helpen u graag!

Onze klanten aan het woord

8
sterren

moesten snel een wagen hebben gelukkig hebben ze hier genoeg keus

A - Budel Klantenvertellen
8
sterren

Door vriendelijk persoon goed en netjes geholpen. Komen de afspraken na en geven duidelijke informatie. Konden binnen 3 dagen onze nieuwe bus ophalen incl extra te monteren trekhaak. Ook via de mail en app snel en duidelijke antwoorden.

AdJ - Ridderkerk Klantenvertellen
10
sterren

eerlijke en vakkundige mensen, heel goed geholpen. wij zijn super tevreden. een echte aanrader !

A. - Langenboom Klantenvertellen