Uw partner sinds 1965 +31 (0) 492-729677

Financial lease FAQ

‘Wij geven veel en vragen weinig!’

 

Waarom hebben jullie zo weinig informatie nodig?

De reden dat wij zo weinig informatie nodig hebben voor een aanvraag is dat wij op een andere manier werken. Ons doel is het de klant zo makkelijk mogelijk maken. Bij de bank moet u alles aanleveren, wij vragen alles op.

Wat is de zekerheid voor de bank bij Financial Lease?

De zekerheid die wij hebben is de auto. Die vormt voor ons het onderpand. Wanneer u in financiële moeilijkheden komt en niet meer aan de betalingsverplichtingen kunt voldoen, verhalen wij dit op de auto. Hierdoor heeft u en hebben wij zekerheid.

Waarom zijn jullie goedkoper dan andere aanbieders?

Wij doen zoveel mogelijk zaken telefonisch en per e-mail. Hierdoor kunnen wij fors besparen op kantoren en receptiemedewerkers. Dit berekenen wij uiteraard door om u een zo goedkoop mogelijk aanbod te kunnen doen.

Kan ik vervroegd aflossen?

Ja, u kunt vervroegd aflossen. Als boete betaalt u dan 10% van de misgelopen rente.

Wat gebeurt er als ik een BKR-codering heb?

Een BKR-codering uit het verleden hoeft geen probleem te zijn, als deze maar is opgelost. Bij een nog lopende codering kunnen wij helaas niets voor u betekenen.

Kan ik een aanbetaling doen?

U kunt aanbetalen zoveel u wilt. Hoe hoger dat bedrag, hoe lager het maandbedrag. De genoemde prijzen op deze website zijn zonder aanbetaling.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Natuurlijk kunt u uw auto inruilen. Wij bieden altijd een juiste en goede prijs voor uw oude voertuig.

Wat is een slottermijn?

Een slottermijn is de laatste termijn. Dit bedrag is altijd hoger dan het maandbedrag. U kunt, als u wilt, de auto dan weer inruilen. De restwaarde van het voertuig zal ongeveer gelijk zijn aan de slottermijn. U kunt er ook voor kiezen om de auto in te ruilen en weer een nieuw contract aan te gaan. U betaalt de slottermijn dan niet. Of u levert de auto desgewenst in zodat u, aan de hand van de waarde op dat moment, helemaal geen slottermijn hoeft te betalen.

Wat is de rente?

De rente op jaarbasis bedraagt ongeveer 8,6%

Is de rente fiscaal aftrekbaar?

De rente is inderdaad fiscaal aftrekbaar. De investeringsaftrek is 28% van de rente. De werkelijke rente die u betaalt ligt daardoor rond de 6,2%.

Wanneer ben ik eigenaar van de auto?

U bent eigenaar vanaf het moment dat u de eerste termijn heeft betaald. De auto staat ook debet bij u op de bedrijfsbalans en de financiering credit ertegenover.

Mag er ook reclame op de auto?

Omdat u economisch eigenaar bent van de auto, mag u deze zoveel bestickeren als u wilt.

Wat zijn de voordelen van Financial Lease?

Als u kiest voor Financial Lease betaalt u een vast bedrag per maand. Hierdoor weet u wat u per maand kwijt bent. Ook hoeft u in het begin niet meteen een groot bedrag te betalen en houdt u uw financiën op orde.

 

‘Goed nieuws voor starters en ZZPers!’

 

Kan ik als startende ondernemer ook gebruikmaken van Financial Lease?

Juist voor starters is Financial Lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met Financial Lease heeft u het voordeel dat u niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

Is Financial Lease ook geschikt voor ZZP’ers?

Voor ZZP´ers is Financial Lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial Lease spreidt u uw uitgaven en weet u wat u betaalt. Zo blijven uw financiën onder controle.

Waarom moet ik BTW betalen? En kan ik dit bedrag terugvorderen?

De BTW krijgt u bij uw eerste aangifte weer terug, U schiet dit als het ware voor, net zoals bij de rest van uw zakelijke uitgaven.

Betaal ik ook BTW over het maandbedrag?

Nee, u voldoet de BTW direct bij aanschaf van de auto, u krijgt dan het volledige bedrag terug bij de eerste aangifte. Omdat u dan de BTW al heeft afgedragen, zit er geen BTW meer op het maandbedrag.

Zitten bij de prijs ook de wegenbelasting en verzekering inbegrepen?

Nee, Financial Lease is een kale leasevorm. Zo kunt u zelf uw verzekering zo voordelig mogelijk regelen en wordt er bijvoorbeeld ook rekening gehouden met uw schadevrije jaren. De houderschapsbelasting komt eveneens voor uw eigen rekening.

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Wil je niet dat jouw gegevens opgeslagen worden middels deze cookies? Klik dan simpelweg op de knop 'liever niet'. Lees meer.
Liever niet   Prima hoor